Zapri oči in pomisli na svoje najlepše in najsrečnejše spomine iz otroštva. Si že tam?  Te že žgečkajo milni mehurčki po nosu? Plezaš po drevesih, skačeš gumitvist, kradeš zemljo in se igraš s frnikulami, medtem ko tvoja mama že cel popoldan pije kavo pri sosedi? In veš, da ne bo nič narobe, če boš domov prišel z odrgnjenim kolenom in luknjo na hlačah. Seveda šele ob mraku, ko bo skozi okno zavpila tvoje ime. Pa ravno sredi skrivalnic, a res moram že domov? Odpri oči. Bilo je lepo, kajne?

Takšne spomine zagotovo privoščiš tudi svojim (ali sosedovim) otrokom, zato smo se v društvu Naturo odločili, da naredimo konec odtujenosti in zapiranju pred zunanjim svetom, konec skrivanju za ekrani  in komuniciranju le preko elektronike. Čas je, da se spet povežemo, da spoznamo svoje sosede, da skupaj ušpičimo nekaj, česar se bodo naši otroci z veseljem spominjali.  Kako?

Vabim te, da se nam 12. maja pridružiš pri organizaciji največjega vseslovenskega dneva igranja, druženja in spoznavanja , ki smo ga naslovili Slovenija se igra! Pridruži se nam kot ambasador, razširi svoj glas o dogodku, organiziraj ta piknik za blokom  in prispevaj svoj košček v igralnem  mozaiku tudi ti. Prijaviš se tukaj!

Naj ta dan tudi s tvojo pomočjo postane dan, ko se bo igrala cela Slovenija. Dan, ko bomo spoznavali svoje sosede. Dan, ko se bomo spet povezali in družili, kot so se nekoč naši starši. Vabim te, da vsaj za en dan odložiš telefon na stran (potem, ko se boš seveda pofočkal na svoji lokaciji :-)), zavrtiš hulahop okoli bokov, vem, da še znaš, in prebudiš otroka v sebi.

Vklopi domišljijo, spomni se vseh možnih iger, ki smo se jih igrali in mi pošlji ideje ter navodila, saj bomo ob koncu naredili e-knjižico. Kontakt:  slovenija.se.igra@naturo.si

In še priložnost za delo! Nacionalni projekt SLOVENIJA SE IGRA, ki vsak dan dobiva nove razsežnosti, potrebuje tržnike. Iščemo ljudi za najbolj igriv in vesel vseslovenski dogodek. Če imaš izkušnje s trženjem (storitev, produktov, dogodkov itd.) in bi rad svoje znanje izkoristil tudi pri tem projektu, se nam čim prej javi. Finančna stimulacija zagotovljena.

To je to, zaenkrat! Se vidimo – na igrišču!