“Poglej kako se obnaša, s kom se druži…ona je vendar mama. Tale pa hodi na koncerte, v gledališča, na jogo, sama potuje….in kje so takrat otroci? A veš, da je bila sama tri tedne v Indiji? Odkar je v tej duhovnosti, se ji je čisto odpeljalo. Zadnjič sem jo videla s kozarcem vina v roki. A ni tako, da jogisti ne uživajo alkohola? Pa na tantrično masažo je šla, še normalnega tipa si ne more dobit. Flirta pa povsod, kjer se pojavi. Vedno je nasmejana in z vsemi se pogovarja. Zadnjič je objela mojega moža. In z estradniki se druži, to so vsi isti, samo po žurih hodijo in se fotkajo, pa se delajo pomembne. Kaj ona sploh počne v življenju? Saj nima niti redne službe! Pa dva otroka, si predstavljaš?.”

Je vse to res? Je to slika, ki si jo ustvarjaš o meni? Na podlagi česa? Facebook objav, govoric? Si kdaj sedel z mano, da bi v resnici začutil kdo sem in si ustvaril lastno mišljenje ali le kupuješ sodbe in mnenja drugih? Ne bom se zagovarjala, ne bom ti dokazovala nasprotno, kajti vse to je res. Vse to sem. In še kaj zraven. V tvoji resničnosti. Ja, tako je. Prav imaš. Te pa z veseljem povabim na kavo, da mi vse to poveš v obraz. Si upaš?

Ljudje kažejo s prstom. Ljudje govorijo. Najraje za tvojim hrbtom, medtem ko se ti prijazno nasmihajo v pozdrav.  Ne prenesejo iskreno brutalne resnice. Ah, kje pa. To boli. Bodi olikana, vedi se spodobno, bodi tiho, ne povej vsega, kar misliš, ne izstopaj, ostani v zlati sredini, tam je varno. Pridna punčka, bravo! Iz tebe pa še bo nekaj.

Vsi se skrivajo za masko pridnih punčk in fantkov, idealnih Instagram profilov, malodane s svetniškim sijem okoli glave, a v resnici smo vsi krvavi pod kožo, mar ne? Seveda pa je lažje kazati na druge, kot pa da bi se sami pogledali v ogledalo. Kdo si, ko nihče ne gleda? Zaradi česa ponoči ne spiš?