Narejena sem tako, da vzljubim takoj. Ali pa sploh ne. Vmesnega stanja ni. Ljudi, kraje, glasbo, besede, materiale, okuse…karkoli in kdorkoli mi že pač prekriža pot in vzbudi mojo radovednost. Kar me vsaj za hipec ustavi. Da prisluhnem. Potipam. Povonjam. Objamem.

In tako sem se, malodane spotaknila, tudi ob znamki Things I Miss. Morda zato, ker se ravno nahajam v življenjskem obdobju, ko mi je moja koža postala pretesna in sem sredi levitvenega procesa, pripravljena, da odvržem svojo kutikolo, ki se že nekaj časa plastjo za plastjo lušči, ali pa je mojemu obisku trnovskega ateljeja botroval splet čudnih naključij, za katere vsi vemo, da to niso. Ne vem. In po pravici, me tudi ne zanima. Ko me je prvič objela mehkoba Tinine gaze, mi je bilo popolnoma vseeno. Kdo sem, zakaj sem tu in kako sem se kar naenkrat sploh znašla v tej zgodbi.  Vzljubila sem.  Na prvi dotik. Z vsakim naslednjim obiskom pa sem se tudi malo zaljubila. Ker ženske imamo to sposobnost, da se lahko zaljubimo recimo v čevlje, nakit ali obleko. A tokrat je drugače. Zaljubila sem se vase.

 

Kot dojenček, ko ga pobožajo pleničke (kar gaza v bistvu je), se v stiku oblačila z golo kožo v hipu povežeš s svojo neskončno in edinstveno bit, s svojo prvinsko divjo naravo, s svojo žensko.  Postaneš ena sama ljubezen. Ne šalim se. Ko je človek zaljubljen, govori neumnosti in svoj »objekt« povzdiguje v višave, a razlika je v tem, da zaljubljenost enkrat mine in potem se zgodi ljubezen (ali pa tudi ne), tukaj pa se zaljubljaš vedno znova in znova in z vsakim kosom posebej, tako da ljubezen traja in traja. Maske padejo, pokaže se tvoj pravi obraz, takšen, ki ga morda tudi sama nisi navajena. A vse to si ti. Opazuješ. Se navdušuješ. Dihaš in preprosto samo si. Zračna in hkrati popolnoma zemeljska. Pretočna. Oblačilo te sprejme točno takšno kot si in takšno te tudi pošlje v svet. Golo in boso. Če si to seveda dovoliš.

Zaenkrat bom razkrila samo to, ne bi rada, da zaljubljenost prehitro izgubi svoj čar, zato bom nekaj skrivnosti ohranila zase in ti zaupala kaj več, ko se bom pobližje spoznala s svojim novim ljubimcem. Pravzaprav ljubimko, kajti gaza je ženskega spola. Tudi plenička. In taprave ženske znamo držati skupaj. Se veselim, kaj mi po povedala in kakšna nova spoznanja bo prinesla. Poslušam.

Obišči:
www.thingsimiss.com

Instagraminstagram.com/thingsimisss

FB: Things I Miss