Šamponi, kreme in zobne kreme z živimi mikroorganizmi? Bi si to sploh upali dati na glavo? Ali v usta?

Priznam, tudi sama sem bila skeptična, po tem, ko sem se pred dvema letoma tri dni družila z izumiteljem in homeopatom Silviom Pililinijem, pa sem povsem spremenila mnenje. Naj se sliši še tako marketinško obarvano, a od takrat dalje, ko sem s svojih las sprala leta barvanja, dišav in silikonov, moji lasje niso videli klasičnega šampona in ga najbrž tudi ne bodo. Lasje so namreč oživeli. Spremenili so se v intuicijske antene, s katerimi se povezujem z okolico in s sabo, dajejo mi notranjo moč in jasne misli, so moj podaljšek nevrološkega sistema, ker prenašajo informacije možganom in uravnovešajo celotno elektromagnetno polje telesa.

Neumnost? Za marsikoga morda res, a spomnimo se svetopisemske zgodbe o Samsonu, ki je lase enačil s superiornimi močmi. Ko je Dalila naročila, naj mu jih postrižejo, ga je oropala njegove moči. Dalje…Indijanci.  Študije ameriške vlade, ki so jih izvajali med vojno v Vietnamu, so pokazale povezave med lasmi in intuicijo. Testirali so skupino Indijancev in dobili neverjetne rezultate o njihovih spretnostih sledenja, nato so jih postrigli na vojaško pričesko in zmožnosti so drastično upadle. Zgolj naključje? (vir: https://www.wisdompills.com/the-truth-about-hair-why-the-first-nations-kept-their-hair-long/) Indijanci verjamejo, da jim lasje pomagajo pri doseganju višjih stanj zavesti in da ko izgubimo stik s seboj in svojim telesom, izgubimo tudi svojo osebno moč. In kaj imajo pri vsem tem mikrobi?

Kot frizerski mojster in medicinec se že več kot dvajset let ukvarjam s tem, kako minerali in toksini v laseh vplivajo na človekovo zdravje. Ugotovil sem, da je treba biti pri umivanju, negi in barvanju še posebno pozoren na vrednost mineralov v laseh in telesu. V praksi se je izkazalo, da večina izdelkov za nego las ne posveča pozornosti počutju uporabnika in dolgoročnemu ohranjanju ravnovesja, zato sem začel iskati rešitev, ki sem jo našel v mikroorganizmih,« mi je zaupal Silvio. »Naše vodilo pooseblja ena ključna beseda, in to je prisluhni. Vse, kar ustvarimo, je narejeno s posluhom do narave in posameznikovih individualnih potreb. Izdelki vsebujejo žive mikroorganizme, ki lasem in koži pomagajo aktivirati, poudariti in okrepiti izvirne lastnosti.”

Kozmetika vsebuje preko 200 različnih mikroorganizmov, encime, minerale, proteine in s fermentacijo nastale lasem identične keratine, poleg tega pa iz las in kože odstranjuje toksine, s čimer spodbuja dobro počutje in po načelu homeopatije in vibracije – ker gre za živ izdelek – tudi nekatere naše lastnosti. Ko se fizično očistimo, se zbistri tudi naš um, osredotočimo se, bolj nam je jasno, kaj je v življenju bistveno in kaj ne, in s tem začnemo živeti sebe, tisto, kar v resnici smo in kar si želimo.

Poglejmo še malo globlje, vse tja do našega črevesja, kjer se skrivajo naši drugi možgani. Zakaj je to pomembno in kaj ima to povezave z lasmi? Zato, ker se mikrobi, ki jih vnesemo preko las, povežejo s temi v črevesju in vplivajo na naše počutje. Več o mikroorganizmih in njihovem delovanju boste našli tukaj: Črevesna mikroflora – naši drugi možgani.

Dotaknimo se še cene. En šampon I’m resource namreč stane približno 45 €, pri čemer gredo ljudem kar lasje pokonci (še en dokaz, da so povezani z živčnim sistemom :-)). Zakaj toliko? “Gre za živ izdelek, pred izdelavo končnega produkta mikroorganizme hranimo z različnimi ekološko pridelanimi izdelki, s čimer vplivamo na lastnosti in končne učinke posamezne mikrokulture. Ob uporabi te čaka edinstvena izkušnja, ki ti omogoči neposreden stik z »živim delom narave«, kar ti prinese občutek čistosti, svežino, živahnost in vitalnost, ” pojasni Silvio, ki se namerno odpoveduje uporabi olj, evkaliptusa in poprove mete, saj so izdelki skladni s homeopatijo. Tudi poraba ni takšna kot pri klasičnih šamponih, precej manjša, saj se redči z vodo 1:10. Priporočljivo je, da najprej začnete z globinsko razstrupitvijo lasišča in telesa, s šamponom Christ-all 43, potem pa postopoma vpeljujete druge produkte, po dogovoru s svetovalcem. Z veseljem ti priskočim na pomoč, a svojo resnico boš moral poiskati sam. Morda pa ti pri tem lahko pomaga tudi živ šampon, zakaj pa ne?