Pred tabo dolga siva cesta, za tabo kolona. Ki je sploh ne opaziš, saj ob poslušanju svojih najljubših komadov, vrtenju ogromnega volana in zibanja v ritmu glasbe padeš v svoj svet. Svet, kjer se ustavi čas, edini cilj pa ti je najti svoj kotiček pod milim nebom, kjer boš raztegnil svoj piknik stol, užival v lepotah narave in se predal sladkemu brezdelju.Vse dokler te ne prehiti prvi avtomobil in za njim drugi in tretji…Grdi pogledi in hupanje zmotijo tvoj mir in ti dajo vedeti, da bi bilo dobro, da se s svojim 27-letnikom za kratek čas umakneš na stran. Ko razburjeni voznik v odgovor skozi okno dobi milne mehurčke in nasmeh štirih deklet, ki jih njegova razburjenost prav nič ne gane, si ne more kaj, da se ne bi nasmehnil tudi sam in pozabil, zakaj se je sploh jezil. Ah seveda…ker zamuja na sestanek, ker ima polno glavo opravkov, ki ga čakajo, ker je petek še daleč in potem se na cesti pred njim pojavi še star počasen camper, ki izgleda kot bi ga vzeli iz kakšnega jugo filma. Valjda. In ko vidi, da imajo punce v njem cel žur, ga premami, da bi izklopil mobilni telefon in se jim pridružil, ne glede na to, kam so namenjene. In se odpeljal z njimi v brezskrben poletni dan, na potovanje, kjer destinacija ni pomembna, saj se ustaviš tam, kjer se ti tisti trenutek zahoče in kjer začutiš pravo energijo. Pa naj bo to ob makovem polju, cvetočem travniku, plaži ob morju ali na od dežja razmočeni blatni jasici ob gozdu. Takšno je življenje, če se podaš raziskovati nove poti z Balkan campersi. Avantura. S pridihom nostalgije, mirnimi živci in predvsem veliko časa. Ker se tudi počasi daleč pride. Po balkansko, četudi nisi na Balkanu.

unnamed

Da na poti ne bi bile lačne, sta poskrbeli Kamala in Katarina, Fullblissliving dekleti, ki s svojimi kreativnimi recepti pomagata raziskati svoj okus in okusiti svoje sanje. Smoki v polpetih? Zakaj pa ne? Kuhanje v dežju? Brez ovir. Camper ima na razpolago vse. Plinski štedilnik, posodo in pribor. Pa še hladilnik, kamor spravite vse potrebno. Pravi domek v malem je. In brez problema potujete z njim tudi z otroki – preverjeno lahko gresta z vami vsaj dva.

Življenje je potovanje, je izziv, je avantura. Je nepredvidljivo, neponovljivo in vsak dan polno presenečenj. Uživajte v tej avanturi, prepustite se ji, saj nikoli ne veste kdaj se bo končala…in spet ponovno pričela v kakšni drugi zgodbi. In vsak dan znova si čarajte lepe spomine. Naše popotovanje bo zagotovo zanimiva zgodba za vnuke, ki jo bom pripovedovala nikjer drugje kot v…Balkan camperju! Novi avanturi na poti.

In za konec še…smeh!

Julij, 2014